23 Bin Kadronun Dağılımı Belli Oldu

2007 yılı Bütçe Kanununa göre kamu kurumları bir önceki yıldan boşalan kadroların yüzde 50'sine atama yapma hakkına sahiptir. Bu şekilde ihtiyacını karşılayamayan kamu kurumları için, yine 2007 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile 23 bin adet açıktan atama izni tahsis edilmiş olup, bu izinlerin kurumsal bazda dağılımı Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Şahin tarafından yapılmıştır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Şubat 2007 22:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu haber yazısını okuyan memur adarlarının yanlış bilgilenmemesi için hususu vurgulamak gerekmektedir. Açıktan atama demek, bir kamu kurumunun istediği kişiyi istediği kadrolaya ataması demek değildir.
Memuriyet dışında bulunan bir kişinin Devlet kadrolarına atanmasına açıktan atama denmektedir. Memuriyetten dışından atanacak kişinin daha önce memurluk hizmeti varsa, bu kişinin KPSS'ye girme zorunluluğu olmadığından, kamu kurumu bu atama için ilgili makamlardan izin alarak atama yapabilecektir. Ancak, daha önce hiç memuriyeti olmayan kişilerin memuriyete atanması mümkün olmadığından bu yöndeki atama talepleri KPSS yerleştirmeleri ile karşılanacaktır.

Bu çerçevede, Bakan Şahin'in onayıyla yapılan kurumsal dağılımın adayları ilgilendiren bir yönü bulunmamaktadır. Kamu kurumları hiç memuriyeti olmayan kişileri atamak istediğinde, atamak istediği kadroları DPB'ye bildirecek, DPB'de yayım için ÖSYM'ye gönderecektir. ÖSYM'nin tercih kılavuzunu yayımlaması ile birlikte adaylar boş kadrolara başvurabilecektir.

Son bir not olarak tahsis edilen tüm kadroların memur kadroları olduğunu belirtmek istiyoruz. Sözleşmeli pozisyonlar bu dağılıma dahil değildir. Hangi kurumun kaç sözleşmeli personel alacağı kurumların talepleri ve Maliye Bakanlığının onayı ile belirlenmektedir.

Bakan Şahin imzasıyla yapılan kurumsal dağılımı görmek için tıklayınız.
Bakan Şahin imzalı resmi yazı için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber